Магнетни влошки за стапала – Биомаг – Киберг
Close
Лазо Осмаков број 9
Работно време: 8.00-16.00 Понеделник - Петок

Магнетни влошки за стапала – Биомаг

600.00 ден

Категорија: Product ID: 3156

Опис

Магнетни влошки со четири зони за масажа

Изразот  Магнетните влошки се заснова на теоријата за најголемото откритие на древната кинеска медицина: врскa на акупунктурата и рефлексогените зони на ногата на една личност со сите негови органи. Кога оди бос, човекот, масирајќи го стапалото, тренира и го зајакнува целото тело. Но, како да го постигнеме овој неверојатен ефект ако сме навикнати на чевли? Во тоа ќе ви помогнат магнетните влошки. Тие ќе ви го дадат задоволството да бидете во контакт со природното поле на Земјата, како што тоа се случува при одење боси во роса, ќе го ублажат заморот и ќе ја вратат радоста од чувството на сила и здравје. Магнетните влошки се направени од хигиенска пластика, во чија основа се вградени терапевтски магнетни топчиња. Малите еластични шилци кои делуваат како масажер создаваат слој на воздух помеѓу стапалото и влошката. Со ова се постигнуваат голем број на корисни ефекти за вас; биолошки активните точки на стапалото добиваат двојна масажа – магнетна и физиолошка, а со тоа се отвора поцелосен проток на воздух кон ногата. Ова е одговорот на мистеријата за исцелување и зајакнување на вашето тело. Не за џабе во антички Рим на младите под 25 години им било забрането да носат чевли.

Придобивките од магнетните влошки,ефективност на примената,анализата на резултатите од употребата на магнетни влошки од страна на многу луѓе во различни земји во светот покажа дека:

 • студените раце и стапала се загреваат;
 • ишијас болка во ‘рбетот поминува;
 • благодарение на употребата на влошките, имунолошкиот отпор на телото е неверојатно зголемен; нормалниот проток на крв во артериите и венската проодност се обновени;
 • со интермитентна клаудикација, по половина час користење на влошки, растојанието што го поминуваат пациентите без запирање се зголемува, понекогаш неколку пати;
 • кај лица со значителни циркулаторни нарушувања, нормалната циркулација на крвта се обновува во нозете по неколку недели и едемот исчезнува;
 • габични заболувања кои продираат во поткожното ткиво поради зголемената циркулација на крвта се движат кон надворешните слоеви на кожата, што во голема мера ја олеснува борбата против предизвикувачкиот агенс на болеста со мачкање на болните точки со антифунгална маст, масажа со мека четка наутро и навечер, или мачкање со алкохол;
 • магнетните влошки имаат корисен ефект врз белодробните заболувања, поради поинтензивната циркулација на крвта, се подобрува нивното снабдување со крв;
 • болката во срцето исчезнува или значително се намалува, лузните по инфаркт брзо исчезнуваат;
 • исчезнуваат симптомите на радијациска болест.

Ова се должи на фактот што концентрираната и зголемена заштита од нови дози на зрачење, а системот за екскреција ги отстранува радионуклидите од телото заедно со токсините низ порите на стапалата. Заедно со токсините, од телото се отстрануваат и други соединенија и метали, дури и соединенија на олово. Пациентите со радијациона болест чувствуваат подобрување во нивната состојба во рок од една недела откако почнале да ги користат влошките;

 • се регулира нивото на шеќер во крвта. Кога нивото на шеќер е високо и флуктуира, прво се зголемува нивото и големината на флуктуациите. По две недели, флуктуациите се намалуваат. Кај пациенти со дијабетес мелитус (инсулин-зависен), потрошувачката на инсулин се намалува, бидејќи како резултат на зголемување на протокот на крв, тој се користи поефикасно;
 • има подобрување на видот (особено кај далекувидноста). Може да се обидете да носите магнетни влошки за третман на сите видови комбинации на болести, бидејќи методот на лекување со магнетна масажа влијае на телото на комплексен начин.

Ако видите лице кое е сериозно болно, кажете му за магнетните влошки на Biomag. Можеби тие ќе бидат последна шанса да се опорави од неговата безизлезна состојба. Најпрво се засилиле симптомите на болеста, се зголемил крвниот притисок и нивото на шеќер, а по неколку дена се вратиле во нормала.

Времетраењето на исчезнувањето на болестите зависеше од редовноста на носење на влошките, како и од занемарувањето на болеста. Некои болести поминуваат брзо и безболно, некои бараат вера и трпение.

Причините за пореметување на телото и механизмот на дејство на влошките

Сите се сеќаваме како во детството можевме неуморно да брзаме низ улиците до доцна во ноќта, играјќи разни игри. Енергијата беше неисцрпна, и тоа е разбирливо – телото е младо. Но, годините минуваат. а ние без да забележиме брзаме дома рано за да заземеме удобно место на софата и да се препуштиме на одморот. Почнавме брзо да се заморуваме, а со тоа и да старееме. Зошто е тоа така? Медицината дава многу одговори на ова прашање – тука е екологијата, и стресот, и лошите навики со неправилна исхрана итн.

Интоксикација се јавува во телото, крвните садови и капиларите, затнати со соли и токсини, го попречуваат нормалниот метаболизам. Хранливи материи, протеини, јаглени хидрати, витамини не го обезбедуваат доволно клеточниот систем на телото, а човекот се откажува. И како. Има многу примери кога во некои спортови 25-годишна возраст се смета за граница. Но, како да се врати активноста и виталноста?

 

Некој советува почесто да се користи парна бања, некој – да се  јаде правилно, да се тушира со ладна вода, да дише длабоко и обратно – да го задржи здивот и така натаму. Има многу техники и рецепти, сите се примамливи и ефективни на свој начин. Но, сакаме да дојдеме до дното на вистината и конечно да разбереме што нè уништува, а што спасува. Да се свртиме кон состојбата на големиот истражувач и оптимист Пол Брег. На 96 години можел да издржи такви физички активности кои биле недостапни за младите и искусни спортисти. Неговата техника на „пост со дестилирана вода“ го одржуваше телото во совршена форма. Чистотата на неговите крвни садови одговараше на онаа на бебињата. Ова значеше дека системот на внатрешните органи работи беспрекорно. И само трагичен инцидент можеше да го заврши животот на оваа неверојатна личност. Резултат: еден од главните показатели за здравјето е чистиот систем за снабдување со крв. За Брег, дестилираната вода ја играше оваа улога. Таа раствораше се и ги исфрлање токсините.

Како резултат на експериментите, беше откриено дека магнетизираната вода или крв, која поминала низ дејството на магнети, има зголемени својства на растворање соли и токсини.

За да се уверите во тоа, доволно е да ја зовриете магнетизираната вода  и да забележите како бигорот се симнува од нејзините ѕидови на садот каде се вриела. Нешто слично се случува и со протокот на крв, кој магнетизиран од магнетните влошки ги чисти крвните садови. По првите денови на носење влошки на Biomag, чувствуваме намалување на отокот и замор на нозете.

Покрај тоа, акупунктурата на сите органи се наоѓа на во нозете на една личност, затоа, допирањето на нерамната површина на Земјата со стапалото, како што е наменето од природата, е важно за него. Како резултат на одење, ги тренираме не само мускулите на нозете, туку и сите органи воопшто. Ова уникатно откритие првпат било направено пред 3 илјади години од научници од античка Кина. Човечката дланка има и многу рефлексни точки. Затоа, луѓето кои се занимаваат со физичка работа имаат подобра меморија. Покрај тоа, развиени се методи за обновување на здравјето на луѓето преку изложеност на рефлексогени зони, што стана широко распространето низ целиот свет.

Исто така, познато е дека Земјата и Сонцето имаат своја енергија, која постојано влијае на сите живи суштества. Многу е корисно почесто да се биде на свеж воздух, особено затоа што нашите куќи главно имаат армирано-бетонски конструкции. И тие го намалуваат благотворното дејство на магнетното поле на Земјата. За да го одржиме  балансот, во влошката ставаме магнетни топчиња, чиј интензитет е блиску до природното поле на Земјата. Влошката содржи и еластични иглички-масажери, како да ја имитира нерамната површина на Земјата. Биоенергијата на здрава личност мора со сигурност да го заштити од штетни влијанија и зрачење, ставајќи ја во ред секоја клетка од телото. Знаеме дека тело без енергија е тело без живот. Затоа, многу нарушувања на човековото здравје лежат во слабеењето на неговата биоенергетика.

Користете ги магнетните влошки Biomag за превенција на вашето здравје, а во многу случаи и како лек. Откако ја научивте нашата техника, го подобривте вашето здравје, ќе станете интересна и корисна личност во кругот на роднини и пријатели. Запомнете дека дури и скромното знаење во оваа област може да обезбеди непроценлива поддршка за здравјето на една личност.

Начин на користење

Вметнете ја магнетна влошка во лабави чевли, пресечете ја однапред по означената контура до саканата големина на чевли. Влошката треба да биде шилеста нагоре, така што стапалото ќе почувствува корисна масажа при допир. Многу е корисен наутро со ставање на влошката во влечките,. пешачење 5-10 минути низ собата. Ќе почувствувате како оваа постапка ќе ве расположи, како да сте правеле утрински вежби. Корисно е да се допираат босите стапала, бидејќи ногата добива лековита масажа во поголема мера. Подоцна, во текот на денот, облекувајќи чорапи или хулахопки, продолжувате да ги користите табаните 2 – 3 часа дневно, постепено зголемувајќи го времето на нивно носење. Во првите десет дена од носењето на влошките, состојбата на здравјето значително се подобрува. Нозете и рацете стануваат потопли, отокот и уморот на нозете се олеснуваат. Протокот на крв и метаболичките процеси се активирани. Се врши интензивна елиминација на токсините и токсините од телото. Ова може да предизвика одредена непријатност, поспаност, болка во заболените делови од телото. Но, постепено телото ја надминува болеста, а лицето го обновува и стабилизира своето здравје. Бремените жени, сепак, треба да се воздржат од употреба на влошките

. Спиењето со влошки дава многу добри резултати. За да го направите ова, доволно е да ја притиснете влошката до стапалото, а одозгора да облечете чорап. Овој метод може да го користат луѓе чии стапала се ладни. или оние кои страдаат од несоница. Магнетните влошки не ја апсорбираат влагата, лесно се чистат и со внимателна употреба траат до 10 години. Бремените жени, сепак, треба да се воздржат од употреба на влошките.

Пред сè, употребата на влошки е неопходна за луѓе чија професионална активност е поврзана со замор на нозете. Станува збор за наставници и продавачи, сообраќајни полицајци и воени чувари, ракувачи на машини и курири. Од нив први добиваме топли зборови на благодарност.

Контраиндикации

– акутни инфективни заболувања и фебрилни состојби со непозната етиологија;

– акутни нарушувања на церебралната и коронарната циркулација;

– тешка хипотензија;

– болести поврзани со нарушувања на коагулацијата на крвта;

– бременост (секоја временска рамка);

– индивидуална магнетна нетолеранција;

– присуство на вграден пејсмејкер;

– малигни неоплазми во областа на изложеност;

– отворени рани.

Големини

33-36, 35-38, 39-42, 41-46

Не заборавајте да ги наведете димензиите при нарачката!

Коментари

Се уште нема коментари.

Бидете прв кој што ќе даде оценка “Магнетни влошки за стапала – Биомаг”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.