Политика на приватност – Киберг

КОИ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ГИ СОБИРАМЕ И ЗОШТО ГИ СОБИРАМЕ

1. КОМЕНТАРИ

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ги собираме податоците прикажани во формата за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и податоци за прелистувачот за да спречиме создавање на спам.

Анонимизирана низа создадена од вашата е-пошта (исто така наречена хаш) може да биде доставена до услугата Gravatar за да се види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, сликата на вашиот профил е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

2. МЕДИА

Ако поставувате слики на веб страната, треба да избегнувате да поставувате слики со вклучени вградени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб страната можат да преземаат и извлечат податоци за локацијата од сликите на веб страната.

3. КОНТАКТ ФОРМА

Ако оставите коментар на нашата страница, може да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса на е-пошта и веб-локација во колачиња. Служат за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако имате корисничка сметка и се најавите на оваа страница, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се брише кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на екранот. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата со опции на екран траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува ID на објавата на написот што штотуку го уредивте. Истекува после 1 ден.

4. СОДРЖИНИ ОД ДРУГИ ВЕБ СТРАНИЦИ

Статиите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб страници се однесува на ист начин како посетителот да ја посетил другата веб страница.

 

Овие веб страници може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење од трета страна и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте најавени на таа веб страница.

5. КОЛКУ ДОЛГО ГИ ЗАДРЖУВАМЕ ВАШИТЕ ПОДАТОЦИ

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите последователни коментари наместо да чекаат на одобрување.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб страница, ги чуваме и личните информации што тие ги оставаат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат нивните лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб страницата исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

6. КОИ ПРАВА ГИ ИМАТЕ НА ВАШИТЕ ПОДАТОЦИ КОИ ГИ СОБИРАМЕ

Ако имате корисничка сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме обврзани да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

7. КАДЕ ГИ ИСПРАЌАМЕ ВАШИТЕ ПОДАТОЦИ

Коментарите на посетителите може да се испратат на проверка преку автоматизирана услуга за откривање спам.

Личните податоци за примачот на пратката ќе бидат предадени на курирската служба за доставување на пратката. Лични податоци кои ги испраќаме до нив се: име, презиме, адреса за достава и телефон.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.