PROBIEN KIDS – Киберг
Close
Лазо Осмаков број 9
Работно време: 8.00-18.00 Понеделник - Петок

PROBIEN KIDS

345.00 ден

Категории: , Product ID: 3059

Опис

PROBIEN KIDS

 • за време и по третман со антибиотици
 • да се потисне развојот на патогени бактерии, кои се главните причини за гастроинтестинални нарушувања
 • при дигестивни проблеми – запек, нарушување, гасови
 • во случај на стрес поради промена на околностите
 • кога патувате
 • за добро варење
 • да се зајакне имунитетот и одбраната

ПАКУВАЊЕ

20 таблети

НАЧИН НА УПОТРЕБА

1 таблета за џвакање на ден

Општи информации

ПРОБИЕН ЗА ДЕЦА таблети за џвакање X 20

Симбиотик за деца

Probien KIDS е синбиотик – единствена комбинација на пробиотици и пребиотици, специјално создадени и прилагодени на телото на детето:

 • ефикасен
 • природен и безбеден
 • лесен за употреба и вкусен

ПРОБИЕН  KIDS е ефикасен

 • за правилно и ефикасно варење
 • природно да се справи со надуеност и гасови
 • да се потисне развојот на патогени бактерии, кои се главните причини за гастроинтестинални нарушувања
 • во случај на запек
 • во случај на диареа
 • во случај на стрес поради промена на околностите
 • кога патувате
 • за време и по земање антибиотици
 • да се зголеми имунитетот и одбраната

ПРОБИЕН KIDS е природен и квалитетен производ

Сите природни компоненти со докажан и гарантиран европски квалитет се користат во Probien KIDS.

Пробиен Кидс лесно се користи

 

Таблета за џвакање; со вкус што го сакаат децата; едно на ден.

Probien Kids се произведува од специјално развиени микрокапсулирани култури на Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium longum – производи на иновативна технологија што гарантира милијарди живи организми без потреба од посебно складирање, за разлика од предходните генерации.

Зошто на децата им треба синбиотик?

 • за време и по третман со антибиотици
 • да се потисне развојот на патогени бактерии, кои се главните причини за гастроинтестинални нарушувања
 • во дигестивни проблеми – запек, диареја, гасови
 • во случај на стрес поради промена на околностите
 • кога патувате
 • за добро варење
 • да се зајакне имунитетот и одбраната

Probien Kids е синбиотик – комбинација на пробиотици (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum) и пребиотик (инулин). Probien Kids придонесува за нормална цревна средина на децата и е лесен за употреба.

Дејство на Probien KIDS

Симбиотикот во Пробиен КИДС е последната генерација на синбиотици – успешна симбиоза на пробиотици (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum) и пребиотик (инулин).

Симбиотикот е подобар од обичните пробиотици – работи побрзо и поефикасно, благодарение на синергистичкото дејство на пробиотиците и пребиотиците.

Пробиотиците се корисни микроорганизми кои природно помагаат во варењето на храната кај детето и ја обновуваат нормалната цревна флора.

Пребиотиците се супстанции од органско потекло кои го подобруваат дејството на пробиотиците. Инулинот во Probien KIDS е совршен пребиотик – 100% растворливи и целосно безбедни влакна, составени од фруктоолигосахарид и полисахаридни ланци извлечени од цикорија.

ПРОБИЕН KIDS не бара посебно складирање во фрижидер.

Пробиен КИДС се произведува од микрокапсулирани култури на Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium longum со употреба на иновативна технологија која гарантира милијарди живи организми без потреба од посебно складирање.

 

 

 

 

Коментари

Се уште нема коментари.

Бидете прв кој што ќе даде оценка “PROBIEN KIDS”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.