MagneD’oro Direct – Киберг
Close
Лазо Осмаков број 9
Работно време: 8.00-18.00 Понеделник - Петок

MagneD’oro Direct

215.00 ден

Опис

 • нормален метаболизам и производство на енергија
 • враќање на рамнотежата на електролитите
 • нормална синтеза на протеини
 • намалување на чувството на замор и исцрпеност
 • нормална мускулна функција, вкл. во случаи на грчеви во мускулите после вежбање
 • нормално функционирање на нервниот систем
 • одржување на нормална ментална функција
 • нормална бубрежна функција
 • одржување на нормалната состојба на коските и забите
 • оптимално функционирање на имунолошкиот систем

УПОТРЕБА

ПАКУВАЊЕ

20 ородисперзни кесички

НАЧИН НА УПОТРЕБА 1 кесичка на ден.Производот, во форма на орален прав, е наменет за директно нанесување на јазикот без потреба од течност.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

Magne D’Oro Direct

Брзо апсорбирачкиа магнезиум 250 мг

Магнезиумот во Магне Д’Оро придонесува за:

 • нормален метаболизам и производство на енергија
 • враќање на рамнотежата на електролитите
 • нормална синтеза на протеини
 • намалување на чувството на замор и слабост
 • нормална мускулна функција, вкл. во случаи на грчеви во мускулите после вежбање
 • нормално функционирање на нервниот систем
 • одржување на нормална ментална функција
 • нормална бубрежна функција
 • одржување на нормалната состојба на коските и забите
 • оптимално функционирање на имунолошкиот систем

Magne D’Oro е комбинација од 2 магнезиум соли – магнезиум цитрат и магнезиум оксид, кои обезбедуваат оптимална дневна количина на магнезиум за организмот.

Магнезиум цитрат има исклучително висок степен на апсорпција од телото дури и при ниски концентрации на внес. Поцелосно се апсорбира од другите соединенија на магнезиум. Безопасно дури и во случај на предозирање, бидејќи телото самостојно ја регулира својата апсорпција.

Магнезиум оксидот е добар извор на магнезиум. Исто така, ја поддржува гастроинтестиналната флора, особено во услови на зголемена киселост на желудникот.

 

Коментари

Се уште нема коментари.

Бидете прв кој што ќе даде оценка “MagneD’oro Direct”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.