КОЛАГЕН ФОРТЕКС 11 500 ПЛУС – Киберг
Close
Лазо Осмаков број 9
Работно време: 8.00-18.00 Понеделник - Петок

КОЛАГЕН ФОРТЕКС 11 500 ПЛУС

2,150.00 ден

Опис

Зглобови, рскавица, ткива, кожа

Прочитајте го внимателно целото упатство, бидејки содржи важна информација за Вас. Зачувајте го упатството. Може ке има потреба да го прочитате повторно.

Ако имате потреба од дополнителна информација или совет, прашајте го Вашиот фармацевт.

 

1.Што содржи Колаген Фортекс 11 500  Плус

2.Каква е намената на Колаген Фортекс 11 500  Плус  и за што се користи

3.Што преставува Колаген Фортекс 11 500  Плус

4.Пред да земете  Колаген Фортекс 11 500  Плус

5.Како да го користите  Колаген Фортекс 11 500  Плус

6.Како се чува  Колаген Фортекс 11 500  Плус

 

1.Што содржи Колаген Фортекс 11 500  Плус

 

Состојки  Во 1 кесе % пдп*
Колаген (Fortigel-B)

високопрочистени колагенови

пептиди

 

 

11 500 mg

 

 

Глукозамин сулфат.2KCL     200 mg      –
Витамин Ц

(аскорбинска киселина)

 

100 mg

 

125

Манган (манган гликонат)        4  mg    200

Регулатор на киселоста лимонска киселина безводна, засладувач стевиол гликозиди(стевиа), арома

пдп* – препорачана дневна доза

2.Каква е намената на Колаген Фортекс 11 500  Плус  и за што се користи

  • Ги зацврстува структурите на зглобовите, зглобните обвивки и тетивите.
  • Допринесува за нормално формирање на сврзните ткива.
  • Го помага формирањето на колаген за нормална функција на коските, рскавицата и кожата.
  • Допринесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.
  1. Што преставува Колаген Фортекс 11 500 Плус

Колаген Фортекс 11 500  Плус е иновативна комбинација за здрави  зглобови, ткива и рскавици.

Колаеногенот е основна состојка во структурата на сврзните ткива на организмот. Допринесува за зацврстување на рскавицата  така што го помага нивното нормално функционирање.  Помага за зацврстување на зглобовите и ја помага нивната подвижност и цврстина. Ја помага синтезата на нови рскавични ткива

Формирањето на колаген од страна на организмот се намалува со текот на годините и затоа е потребно дополнително внесување.

Колаген Фортекс 11 500  Плус содржи високопрочистени колагенови пептиди  Fortigel-B.

Глукозаминот влијае на активноста на скелетно-мускулниот апарат. Ја одржува структурата на зглобовите, зглобните обвивки и тетивите. Глукозаминот допринесува за градење на рскавичните ткива, ги помага зглобните функции и покажува пријатен ефект за нормална заштита на зглобовите, тетивите и рскавичните ткива.

Витамин Ц учествува во формирањето на колагенот. Неопходен е за нормалната функција на коските и рскавицата. Допринесува за нормално одвивање на метаболизмот и производство на енергија и за намалување на чувството на замор и слабост.

Манганот е минерал, кој учествува во многу ензимски системи во организмот и е важна компонента во режимот на исхрана. Манганот допринесува за развивање на коскените ткива и за одржување на нормалната состојба на синовијалната течност. Според EFSA(European Food Safety Authority) употребата на манган допринесува за :

  • заштита на ДНК, протеини и липиди од оксидативно оштетување
  • одржување на нормални коски
  • нормално одвивање на метаболизмот и производство на енергија
  • придонес кон нормално формирање на сврзното ткиво

4.Пред да земете  Колаген Фортекс 11 500  Плус

Не го користете Колаген Фортекс 11 500  Плус ако сте чувствителни на активните материи или на некој од помошните состојки. Додаток во исхрана со засладувач. Не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да не се пречекорува препорачаната доза! Не содржи шекер. Погоден и за дијабетичари.

5.Како да го користите    Колаген Фортекс 11 500  Плус

1 кесе дневно. Соджината на кесичката се раствора  постепено во околу 150 мл топла вода, чај или млеко, се меша до потполно растворање и се пие веднаш.

6.Како се чува   Колаген Фортекс 11 500  Плус

На собна температура, на места недостапни за деца.Не користете Колаген Фортекс 11 500  Плус после истекот на рокот кој е означен врз картонската опаковка или кесичката

Фортекс Нутрацеутикалс

www.fortex.bg

Увозник Киберг Дооел, Велес , ул Лазо Осмаков бр 9, 043-223-520

Коментари

Се уште нема коментари.

Бидете прв кој што ќе даде оценка “КОЛАГЕН ФОРТЕКС 11 500 ПЛУС”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.