Девирал – Киберг
Close
Лазо Осмаков број 9
Работно време: 8.00-18.00 Понеделник - Петок

Девирал

455.00 ден

Опис

ДЕВИРАЛ

Погоден за грип, акутни вирусни состојби и ентеровирусни инфекции.

Погоден за употреба по контакт со луѓе кои страдаат од грип или други вирусни заболувања.

Го активира имунолошкиот систем.

Овозможува побрзо закрепнување на телото.

УПОТРЕБА

 ПАКУВАЊЕ

30 капсули

НАЧИН НА УПОТРЕБА

ДЕВИРАЛ е погоден при  првите симптоми на акутни вирусни инфекции и грип,

како и по контакт со лица со грип или други вирусни заболувања.

  • деца од 4 до 14 години: 2 пати x 1 капс. наутро и навечер
  • деца над 14 години и возрасни: 2 пати x 2 капс. наутро и навечер

 

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

DEVIRAL е комбиниран производ кој се состои од 5 активни супстанции во својот состав, дејствувајќи синергистички, кои го поддржуваат активирањето на имунитетниот систем и борбата против најчестите вируси на настинка и грип.

DEVIRAL е додаток на храна погоден за употреба при првите симптоми на акутни вирусни инфекции и грип,и по контакт со лица со грип или други вирусни заболувања

Состојки Во 2 капс Во 4 капс
Андрографис екстракт(Andrographispaniculata root extract)- 10% андрографолид    300  mg   600 mg
Витамин С ( L-аскорбинска киселина)

 

   45 mg   90 mg
Екстрактодсладоккорен

(Glycyrrhizaglabra extract)

 

120 mg

 

  240 mg

Екстракт од африкански здравец (Pelargonium sidoides extract) 20  mg     40 mg
Цинк (цинк цитрат) 6 mg    12 mg

 

2.Каква е намената на ДЕВИРАЛ

  • Нормална функција на имуниот систем
  • Заштита на клетките од оксидативен стрес
  • Намалување на чувството на замор и слабост
  1. Што преставува ДЕВИРАЛ

Андрографис екстракт(10% андрографолид)

Активната состојка андрографолид покажува широк спектар на дејство, посебно погоден при остри вирусни инфeкции, со силно изразено имуностимулаторно  и имуномодулаторно дејство. Го зголемува бројот на имуните клетки и го помага нивното дејство. Ја помага функцијата на црниот дроб и  е силен антиоксидант.

Екстракт од африкански здравец и сладок корен

Ги помагаат состојбите на горните дишни патишта кај остри вирусни инфекции и грип. Влијае на функцијата на имуниот систем и се зголемува природната заштита на организмот при вирусни и бактериски микроорганизми.

Витамин С

Моќен антиоксидант, кој ги заштитува клетките на организмот од оксидативен стрес и ја подпомага функцијата на имуниот систем. Го поддржува организмот за време на интензивни физички напрегања, заболувања, стрес. Го золемува искористувањето на железото и се намалува чувството на замор и слабост.

Цинк

Исклучително важен минерал, неопхоен за правилно одвивање на голем број функции во човечкиот организам. Го зацврстува имуниот систем и ја зголемува активноста на белите крвни клетки. Го потпомага метаболизмот на микро и макро хранливiте материи.

4.Пред да земете  ДЕВИРАЛ

Не го користете ДЕВИРАЛ ако сте чувствителни на активните материи или на некоја од помошните состојки. Додаток во исхрана . Не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да не се пречекорува препорачаната доза!

5.Како да го користите   ДЕВИРАЛ

Деца од 4 до 14 год 2 пати  х 1 капсула Наутро и навечер
Деца над 14 год и возрасни 2 пати по 2 капсули Наутро и навечер

 

6.Како се чува   ДЕВИРАЛ

На собна температура, на места недостапни за деца. Не користете ДЕВИРАЛ после истекот на рокот кој е означен врз картонската опаковка или блистерот.

Англиска верзија на следниот линк: https://fortex.bg/product/derival

Коментари

Се уште нема коментари.

Бидете прв кој што ќе даде оценка “Девирал”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is registered on wpml.org as a development site.