ВИТАМИН C500 +Zn+D3 ДИРЕКТ – Киберг
Close
Лазо Осмаков број 9
Работно време: 8.00-18.00 Понеделник - Петок

ВИТАМИН C500 +Zn+D3 ДИРЕКТ

300.00 ден

Опис

Прочитајте го внимателно целото упатство, бидејки содржи важна информација за Вас. Зачувајте го упатството. Може ке има потреба да го прочитате повторно.

 Ако имате потреба од дополнителна информација или совет, прашајте го Вашиот фармацевт.

 

1.Што содржи ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

2.Каква е намената на ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

3.Што преставува ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

4.Пред да земете  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

5.Како да го користите  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

6.Како се чува  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

 

 

  1. Што содржи ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ
Состав Во 1 кесе *% пдп
Витамин Ц

(Натриум аскорбат и L-акорбинска киселина)

 

   500  mg

 

  

 625

Цинк

 

Витамин  D ( холекалциферол)

      10 mg

 

      10 mg

 

100

 

200

засладувач еритритол и натриум цикламат, регулатор на киселоста јаболчна киселина, антислепувачки агент сислициум диоксид, арома јаболко.

*% пдп- препорачана дневна доза

 

2.Каква е намената на ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

Допринесува за нормална функција на имуниот систем.

Ги штити клетките од оксидативен стрес.

Го намалува чувството на замор и слабост.

При психички и физички замор

Допринесува за нормална когнитивна функција

.

  1. Што преставува ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

     ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ е произведен по иновативна технологија, која овозможува лесна употреба и максимално искористување на состојките.

Витамин Ц допринесува за:

-силен имун систем

-заштита на клетките од оксидативен стрес

-формирање на колаген за нормална функција на коските, рскавицата, кожата,забите, крвните садови

-одвивање на метаболизмот и птоизводството на енергија

-нормално функционирање на нервниот систем

-одржување на нормалната психичка функција

-одржување на организмот за време на интензивни физички активности и после тоа

-регенерирање на Витамин Е во неговата редукциона форма

-зголемена апсорпција на железото

-намалување на чувството на замор и слабост

 

Цинкот допринесува за:

-силен имун одговор

-заштита на клетките од оксидативен стрес

-одвивање на метаболизмот на микро и макро елементи

-синтеза на белковини

-одржување на здрави коски, коса, нокти, кожа

-одржување на нормален вид

-нормална когнитивна функција

 

Витамин D допринесува за :

-нормална функција на имуниот систем

-апсорпција на калциум и фосфор

-одржување на здрави коски, мускули, заби

-процес на делење на клетките

 

  1. Пред да земете ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

  Не го користете  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ ако сте чувствителни на активната материја или кон некое од помошните материи. Додаток во исхрана со засладувачи. Прекумерната употреба моќе да предизвика лаксативен ефект. Не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. 

  

5.Како да го користите  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ 

   1 кесичкана ден. Производот е во форма на перорален прав и е наменет за директна употреба врз јазикот, без употреба на течности.

Погоден за употреба за време на бременост и доење.

Погоден за дијабетичари.  

 

6.Како се чува  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ

На собна температура, заштитено од светлина,  на места недостапни за деца. Не го користете  ВИТАМИН Ц 500+Цинк+D3 директ по истекот на рокот кој е обележан врз картонската кутија или кесичката.

 

Произведено од Фортекс Нутрацеутикалс ООД

Софија, ул Прохладен кат, 10

 

Увозник: Киберг Дооел

Ул Лазо Осмаков бр 9, Велес

043-223-520

 

☑ Ородисперзни кесички за лесно внесување

☑ Директен внес без вода

☑ Максимална апсорпција

☑ Без шеќер

УПОТРЕБА

 ПАКУВАЊЕ

30 ородисперзни кесички

НАЧИН НА УПОТРЕБА

1 кесичка на ден.

Производот, во форма на орален прав, е наменет за директно нанесување на јазикот без потреба од течност.Погоден за употреба за време на бременост и доење.Погоден за дијабетичари.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

  • Придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.
  • Ги штити клетките од оксидативен стрес.
  • Го намалува чувството на замор и исцрпеност.
  • Под ментален и физички стрес.
  • Придонесува за нормална когнитивна функција..

СОСТАВ:

Состојки во 1 кесичка

Витамин Ц (натриум аскорбат и Л-аскорбинска киселина) 500 mg

Цинк 10 мг

Витамин Д (холекалциферол) 10 µg (400 IU)

 

Коментари

Се уште нема коментари.

Бидете прв кој што ќе даде оценка “ВИТАМИН C500 +Zn+D3 ДИРЕКТ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is registered on wpml.org as a development site.